За Мен

Казвам се Михаил и съм front-end developer. Правя сайт визитки, онлайн магазини и проекти от всякаква сложност. Сайтовете ми са с изчистен дизайн, но това не значи бяла страница само с текст, изчистен имам в предвид без излишни неща.

Работя изцяло на свободна практика. При мен няма предпата, плащането се осъществява след като проекта е изцяло завършен, не съм кожодер и няма да ви се налага да ми плащате за поддръжка. Както вече казах обожавам да кодирам, а именно HTML, CSS и jQuery. Вече повече от три години се занимавам с разработването на уеб страници, за това време съм направил голям брой динамични уеб страници. Да димамични, ще можете да променяте почти всичко по вашият сайт.

Изпозлвам софтуер:

ps

Adobe Photoshop, е професионална комерсиална програма за обработка на растерна графика от американската софтуерна компания Adobe Systems. С програмтата Фотошоп обикновенно създавам шаблон на сайта. Шаблона се нарязва след одобрение от клиента на отделни картинки. С годините опит съм придобил отлични умения с програмата.

ai

Adobe Illustrator е редактор на векторна графика разработен от Adobe Systems. Програмата ми служи за създаване на иконки и някои други задачи, които не мога да направя с фотошоп. Уменията ми не са задълбочени, но все пак имам 30 процента умения.

aptana studio

Пълноценна и много удобна среда за разработване. Като започнем от HTML, CSS, Javascript, PHP. Програмата е с изцяло отворен код, това значи, че се разпространява безплатно. Свикнал съм да работя именно с тази програма и я предпочитам пред другите. Като цало Aptana Studio я познавам отлично.

Моите умения:

html5

HTMl 5 е следващия голям проект от HTML стандарта и към февруари 2012 г. все още е в процес на разработка. Както неговите предшественици, HTML 4.01 и XHTML 1.1, HTML5 е стандарт за създаване и предоставяне на съдържание в уеб пространството (World Wide Web). Като цяло уменията са отлични.

css3

С CSS3 се справям отлично, прилагам доста техники, но лошото, че по-старите браузъри не поддържат CSS3. Прилагам в проектите, които правя CSS3, използвам неща, които не оказват голямо влияние в страрите браузъри. Например някои дребни анимации, които почти не се забелязват :)

css3

jQuery е лека JavaScript библиотека, създадена от John Resig и пусната в интернет в началото на 2006. С jQuery съм запознат някъде около година. С помоща на jQuery се създават различни фотогалерии, слайдъри, анимации, валидации на форми и какво ли още не. Уменията си развивам непрекъснато и може да се каже, че скоро ще са отлични.